Vad är en rörmokare och en VVS-montör?

Rörmokare utför VVS jobb i Jönköpings län

Nu ska vi redogöra för något som många under lång tid undrat över, och undrar över än idag. Svaret är antagligen tråkigare än vad du förutspått, bara en varning.

VVS-montör den modernare benämningen av en rörmokare eller rörläggare som var populärare förr i tiden. VVS står för värme, ventilation och sanitet och en ”VVS:are” är kort och gott en fackman som installerar och reparerar VVS-anläggningar.

Vi som auktoriserat VVS företag tar emot alla möjliga uppdrag kopplat till värme, ventilation och sanitet. Ett vanligt projekt kan vara rördragningar i kök eller badrum vid renovering. På M&M Renoverar utför vi nämligen en hel del renoveringar av badrum och kök vilket kräver rätt kompetens för att leverera en helentreprenad som även täcker VVS arbetet, före och efter.

Vad gör vi?

Om du exempelvis har problem med avlopp eller andra rörsystem i ditt hem så kan du ringa oss på 070 – 790 40 09 så kommer vi och hjälper dig. Som privatperson (och företag också för den delen) är det viktigt att du anlitar en utbildad och certifierad montör så att det går rätt till och inte ytterligare problem uppstår.

Andra exempel på arbeten vi som rörmokare utför är:

  • Installation av badkar, diskbänk, toalettstol
  • Installation av värmesystem, värmepump, varmvattenberedare
  • Rördragning i våtutrymmen

Situationerna för när du kan behöva en rörmokare är många. Rätt montering av rör och system skapar bra inomhusmiljö. Ibland uppstår akuta ärenden när man omgående behöver få kontakt med en rörmokare för att åtgärda problem. I det läget är det en trygghet att känna till vilka rörmokerier som finns till och jobbar i ditt område så att du omgående kan få hjälp.

Med det sagt har vi nu rett ut vad som skiljer en rörmokare och en VVS-montör: ingenting, men de är lika viktiga för det.

Vill du bli en av oss?

Kanske är du en person som går i tankarna att bli VVS montör och vill veta mer om hur det går till? Tryck på länken här så kan du hitta mer information: Tryck nu!

Har du ett ärende eller förfrågan du vill ta med oss? Använd vårt kontaktformulär, mejla eller ring in så återkommer vi så snabbt vi kan. Du hittar mer information om hur du kontaktar oss här: Tryck för kontakt!