5 saker att tänka på när du ska renovera köket

Köksrenovering i Jönköpings län

Många går i tankarna att renovera sitt kök eller fräscha upp sitt befintliga kök. Det är mycket att tänka på och planera när det kommer till att lista ut hur du vill att ditt kök ska vara. Börja fundera på vad du och din familj behöver för att det ska kännas bra – och hålla i många år framöver.

Här listar vi fem saker du bör tänka på när du planerar för ditt nya kök.

  • Arbetsytor

Hur vill du lägga upp arbetsytorna och hur mycket yta behövs egentligen? Vad händer om barnen får för sig att baka parallellt med matlagningen, behövs det mer yta än vad som finns idag? En sak är säker, det är inte sällan trångt i köket och man får ta till både spis och diskhon för att få plats med allt i de med upptagna lägena.

  • Förvaring

I köket kan man förvara det mesta. Många olika köksredskap och maskiner på ett och samma ställe. Glas och skålar för varje tillfälle och den där antika servisen som alltid kommer behöva plats. Förvaring som syns kan vara hemtrevligt och spara tid genom att man slipper leta, samtidigt är det bra att ha dold förvaring för det som kanske inte används lika ofta eller helt enkelt inte ser snyggt ut när det ligger framme. Ta en funderar kring vad som finns i ditt kök idag och hur du skulle kunna förvara det mer effektivt.

  • Mikrovågsugn och diskmaskin

Är både mikro och diskmaskin synliga idag? Hur tycker du det ser ut? Det är minst sagt ovanligt att man bygger sitt kök runt kulörerna på diskmaskin och mikrovågsugn. Att dölja det bakom skåpluckor som smälter in kan därför vara en god idé.

  • Planlösning

Det kan vara läge att ändra planlösningen helt och hållet för ditt kök. Bara kreativiteten sätter gränser för hur ditt nya kök kan utformas till att bli smart, effektivt och hållbart. Att ta till sig av inspiration och visualisering är ingen dum idé. Kanske vill du inspireras helt och hållet av ett annat kök eller gå din egen väg. Oavsett så finns det många sätt att skapa en bra planlösning som ökar trivseln och minskar trängseln.

  • Inredning

Att välja köksinredning är kul och spännande. Det finns otroligt mycket att välja på. Att hitta det som passar just dig och din familj kommer vara avgörande för att det ska bli så bra som möjligt. Låt er inspireras och upptäck olika fördelar för er nya inredning som kommer sätta prägeln på ert drömkök.

Idag är möjligheterna många, såsom att planera ditt kök med 3D modeller och se exakt hur resultatet kommer bli. Vi hjälper dig gärna visualisera och kommer med fler idéer och tips för att din renovering ska bli exakt som du vill. Med en realistisk tidsplan känns det tryggt att ta steget från idé till verklighet och äntligen få till den där renoveringen som pratats om så länge.

Så hur blir det för din del?